Upplevelseresor för singelresenärer
Madeira med v
andringar längs Levadana
8
dagar med Singelresor


Guidade upplevelseresor
www.singelresor.org

 
 

ALLA SINGELRESOR

 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD / RESEFÖRSÄKRING

 

 
 
 
 

Våra lätta vandringar längs Levadorna, de gamla vattenkanalerna på Madeira tar dig till platser, där den moderna världen ännu inte har nått. Trafikbuller har ersatts med fågelkvitter och rinnande bäckar. Mari-Louise Petersson vår guide och vandringsledare visar dig denna spektakulära ö.

Dag 1 – Ankomst på Madeira
Ankomst på Madeiras internationella flygplats där ni blir mötta av er lokala guide. Med buss går turen till hotellet för incheckning.


Dag 2 – Vandring Referta/Castelejos vatten källa

Efter en god frukost på hotellet, åker vi till nordkusten till den lilla kustbyn Porto da Cruz där vi börjar vår vandring. Vandringen går genom jordbruksområdet och mitt inne i den ursprungliga skogen på Madeira. När vi har nått fram till Castelejos källor så äter vi vår picnic.

Vandringen går sedan tillbaka till vi kommer till Cruz där vår buss väntar på oss för att ta oss tillbaka till Funchal.

Lätt vandring
Vandringstid: 4,5 timmar

Välkomstmöte på kvällen med middag

Inkluderat: Frukost och välkomstmiddag

 

Dag 3 - Funchals högpunkter med botaniska trädgården
Med buss åker vi ner till Funchal där vi får en orientering av stadens sevärdheter. Vi besöker bl.a Mercado dos Lavradores, den stora saluhallen i Funchal. Här kommer vi att utforska många olika variationer av frukter och grönsaker. Vi kommer också att få tid att besöka fiskmarknaden.

Vi fortsätter med buss upp till den botaniska trädgården. Trädgården har blivit en av Madeiras mest besökta turistattraktioner. Inom en area på 80.000 kvadratmeter kommer vi att hitta en fantastisk samling av mera än 2.500 olika växter och plantor.

Efter besöket  i  trädgården åker vi tillbaka till Funchals centrum och besöker en av de äldsta vinkällorna på ön. Här kommer vi att få provsmaka  madeira vin.

För de som vill vara kvar i Funchal går det bra att stanna kvar i stan.

Tid: 4 timmar

Inkluderat: Frukost och middag på hotellet


Dag 4 – Vandring - Prazeres – Ponta de Pargo

Genom eukalyptuslevadan genom de stilla dalarna i sydväst
Turen går idag till sydvästra delen av Madeira. Vi börjar vår vandring i byn Prazeres och följer den över åtskilliga bergsryggar, genom eukalyptusskog och in i undangömda dalar. En trevlig vandring där man alltid har atlantens hav vid sidan om och vackra vyer utöver de små fiskebyarna Paul do Mar och Ponta de Pargo. Under vandringen stoppar vi för att äta vår medtagna picnic.
Lätt vandring
Vandringstid: 4,5 tim

Middag på egen hand
Inkluderat: Frukost

 

Dag 5 – Vandring på halvön –

Ponta de  São Lourenço
Spektakulär klippkust på öns östligaste spets.
Idag går turen helt ut på den östra spetsen av ön. Halvön som skjuter långt ut i havet som ett finger. När vi låter blicken vandra över halvön kan vi se ett området med isörtsväxter. På en klippig bergskamm går vi uppför trappsteg i den väglösa terrängen. Stigen löper i en vid båge runt Abrabukten på halvöns sydsida. Vidare går stigen på en landbrygga över halvöns smalaste ställe. På båda sidorna stupar klippan nästan 100 meter lodrätt ner. När vi har kommit till slutet på stigen, går vår vandring tillbaka samma väg. På de steniga stigarna krävs att man är säker på foten. Man bör inte ha lätt för svindel. Under vandringen har vi ingen skugga så ta med hatt. Vi stoppar för att äta vår medtagna picnic.
Vandringstid: 4 tim
Inkluderat: Frukost

 

Dag 6 – Vandring Caldeirão Verde
Idag åker vi till nordkusten där vår vandring börjar i Queimadas.
Denna vandring, börjar från, Parque Florestal das Queimadas (Santana) och avslutas vid Caldeirão Verde, ca. 6 km lång och vi vandrar på en höjd av 990 meter. Levadan är otroligt vackert med sina vattenfall, flora och fauna, det kommer att ta ca. 2 timmar innan vi når vårt picknick ställe vid vattenkällan. Vi kommer att gå igenom tunnlar så vi rekommenderar att ta med ficklampor. Efter vår picknick går vi tillbaka samma väg där bussen står och väntar på oss.

Efter vandringen åker vi över berget upp mot utsiktspunkten Portela och staden Machico där vi ev för en liten paus, vi fortsätter sedan tillbaka till Funchal och hotellet.

Vandringstid: 4 tim
Inkluderat: Frukost och middag

 

Dag 7  - Fridag och Avskedsmiddag

Middag på en typisk madeiransk restaurant i den gamla stadsdelen. Ikväll kommer vi att få serverat en av specialiteter på Madeira, espetada spett. Det är ett spett med oxkött som grillas över öppen eld och smakar helt fantastiskt. Under middagen kommer vi att få tillfälle att lyssna på fadosång! En väldigt trevlig och typisk Madeira afton! 

Inkluderat: Frukost och avskedsmiddag.

 

Dag 8 – HEMRESA
Idag är det dags får att säga adjö till Madeira för denna gång. Buss och guide hämtar er vid hotellet och kör ut till flygplatsen för incheckning och hemresa till Sverige.

Levada vandringar
Levada är ett bevattningssystem som man började bygga på Madeira redan under bosättningen på mitten av 1400-talet. Dessa kanaler fyllda med vatten (cement kanaler) finns tvärs över ön som tar vatten till de olika delarna på ön och bevattnar terrasserna i områdena.
Levada vandringarna går längs med hela ön och i detta program, får gästerna uppleva alla zon/klimat områden som finns på Madeira. Vi har en vandringar på nordsidan, helt ute på västsidan, helt ute på östsidan och en mitt inne i lagerskogen – den kända ursprungsskogen. Vandringarna tar ca 4-5 timmar.

Väder
Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 18 och 24° C. Den här ljuvliga ön har ett subtropiskt klimat som mer eller mindre garanterar att vädret inte blir extremt åt något håll, så det är en perfekt destination året om. Klarblå himmel och få skurar är utmärkande för ön och det gör att det alltid är grönt och fräscht med mängder av blommor.

Upplysningar för vandrare:
De flesta vandringarna går längs tydliga stiga och vägar. Vandringarna är ganska lätta men trots det kräver ändå vissa turer att du har god kondition, att du är säker på foten och inte lider av svindel. Man bör ta hänsyn till att svårigheterna kan öka avsevärt vid dåligt väder. Man bör ha stadiga skor med räfflade sulor på alla turer och regnjacka och vindtät jacka. För en del av vandringarna krävs en ficklampa.

 
Avresedatum: 12/10 - 19/10 2013
13 400:- om du delar rum med en annan singelresenär
14 990:- om du vill bo ensam
2 900:-Flygtillägg med avresa från Köpenhamn. Bara för nya bokningar.

2 platser kvar:
1 del i dubbelrum för en kvinna
1 del i dubbelrum för en man

Ingår i priset
- Flyg från Arlanda/Köpenhamn/Göteborg/Oslo - Madeira (flygtillägg från Köpenhamn)
- Hotell Four Views Baia ****

- Frukost alla dagar
- 4 middagar
- alla utflykter och vandringar enl. program med  skandinavisk talande guide/vandringsguide Mari-Louise Petersson

Ingår ej i priset
- Flygtillägg med avresa Köpenhamn 2 900:-
- Picknick under vandringarna.
Möjlighet att köpa picknick paket för 10 Euro. Bokas på plats.
- Måltider som inte är inkluderat enl programmet

- Avbeställningsskydd
- Reseförsäkring

Singelresors representant och guide på Madeira: Mari-Louise Petersson

Paradisön Madeira, Atlantens pärla, liknar närmast en flytande trädgård. Vulkanisk aska och lava har gett ön en mycket näringsrik jord.  Ön täcker en areal på 741 km2, 57 km lång och 22 km bred.  Känd som en av Europas äldsta turistdestinationer, Madeira kan bjuda på mycket och den spontana gästfriheten från lokalbefolkningen är äkta!

Madeira är en dramatisk ö, exotiskt grön med ljus som ger landskapet ett speciellt skimmer. Berg som stupar ner i havet, vattenfall som rinner ut från klippor, vägar och stigar.  I Porto Moniz på nordvästra kusten, har naturen själv gjort bassänger av varmt havsvatten i de vulkaniska klipporna. Mellan bergen sträcker sig oframkomliga, trånga dalar med en överdådig vegetation och ett fantastiskt landskap. Geografiskt tillhör ön Afrika där den ligger söder om  Casablanca i Marocko och liknar ingenting annat ställe i världen. Den är inte lik Europa eller Kanarieöarna, och framför allt inte lik Afrika. Grunden är en bemärkelsevärd kombination av öns läge, klimat och geologiska ursprung. Oavsett vilken tid på året du besöker Madeira är det blommor, blommor, blommor.

Klimatet är behagligt , ett milt subtropiskt klimat. Aldrig för varmt, eller för kallt. Medeltemperatur är mellan 19 - 23 grader.

En annan bra sak med Madeira är att: det finns inga ormar eller andra giftiga krypande djur. Oväntade regnskurar kan komma, men frukta inte, de håller vanligtvis inte på i lång stund.  Det är ju en orsak till att ön är så frodig. Madeira har inga sandstränder, utan det finns många bassänger i havsklippor med trappor som leder ner till havet.
Bassängerna är för det mesta fyllda med havsvatten.

Madeira fick, liksom Azorerna, delvis självstyre efter revolutionen 1974. I tillägg med den portugisiska nationalflaggan har Madeira också en egen regionalflagga. De blå fälten symboliserar havet som omger Madeira,  och det gula fälten rikedomar som kommer från öns fruktbarhet. I mitten är det ett rött och vitt kors identisk med det som prydde Prins Henrik Sjöfararens skepp.

Hotell Four Views Baia ****
Med en fantastisk utsikt över bukten i Funchal, omringad av bergen och staden som ligger som en stor amfiteater runt om Funchals båtshamn, erbjuds våra gäster alla faciliteter de behöver för att kunna njuta av en härlig semester på Madeira.
Med en modern och trivsam inredning består vårt nyrenoverade hotell av 231 rum och 30 lägenheter, fördelade på nio våningar. Den stilfulla inredningen och servicevänligheten tillsammans med den unika placeringen av hotellet kommer att göra Din vistelse minnesvärd.

  • Fantastisk utsikt över staden, bergen, bukten och hamnen i Funchal samt de öde öarna „Desertas“
  • Hotellet är beläget i hjärtat av Funchal, endast 5-10 minuters promenad ifrån centrum
  • Modern, stilfull och trivsam inredning
  • Gastronomiska smaker av Medelhavet

Flyg med Norwegian, TAP Portugal, SATA, Lufthansa, KLM (Tiderna är preliminära)

Stockholm 15.00 – 22.25 Madeira
Köpenhamn 14.55 – 22.25 Madeira
Göteborg 09.10 - 18.00 Madeira
Oslo 14.40 – 22.25 Madeira


Madeira 05.25 - 14.15 Stockholm
Madeira 07.15 - 14.10 Köpenhamn
Madeira 07.15 - 17.40 Göteborg
Madeira 05.25 - 13.55 Oslo

Researrangör: Singelresor


Hotell på Arlanda bokar du bäst på:
Hotels.com

Klimatkompensation

Avbeställningsskydd / reseförsäkring från Gouda försäkringar

Antal deltagare: min 8 max 18

RESEVILLKOR
RESEGARANTI
enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.
ANMÄLNINGSAVGIFT:
2000 kr
Plusgiro till Singelresor AB: 68640-2
Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724
Anmälningsavgift betalas senast 8 dagar efter anmälan.
SLUTBETALNING:
senast 30 dagar före avresan
AVBESTÄLLNINGSSKYDD:
Rekommenderas och ordnas av resenären.
FÖRSÄKRING:
Ta med "European Health Insurance Card" från försäkringskassan.
PASS:
Pass krävs alltid.
FÄRDHANDLINGAR:
Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut.
DRICKS:
ev dricks betalas av resenären
BAGAGE:
20 kg incheckat bagage och ca 5 kg handbagage.
DELVIS UTNYTTJANDE AV ARRANGEMANG:
Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.
REKLAMATIONER:
Ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.
PERSONUPPGIFTER: Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan. Önskar du nyhetsbrev från oss så sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.
KOMPLETTA RESEVILLKOR: Singelresors resevillkor

När du har fullföljt bokningen sker följande:
Några vardagar efter din bokning får du en skriftlig bekräftelse och inbetalningskort från researrangören Singelresor.
Direkt efter att du har fått ovanstående betalar du in anmälningsavgiften, för närvarande 2000 SEK per person.

Ångrar du bokningen så går det bra att avboka utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor


Anmälan:
Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka.

Resa:

Madeira 8 dagar

 

  

Avresedatum*

Förnamn *
(som i passet)

Efternamn *
(som i passet)

Adress *

Postnummer *

Ort/Sted *

Telefon dagtid *

Hemtelefon *

E-postadress

Kontaktperson hemma inkl. telefonnummer

Singelresor får gärna lämna ut mitt namn och min E-postadress till mina reskamrater

JaNej
Jag vill gärna dela rum! NejJa
Jag röker?
(frågan svarar du bara om du vill dela rum)
NejJa
Jag är kvinnaman

Födelsedatum

- -

Anslutning till/från
Om du ej önskar anslutningsflyg, fyll inte i denna ruta.


 

Jag önskar nyhetsbrev från Singelresor via
e-post:

NejJa 

Övrigt:

När alla fält är ifyllda, klicka på skicka och vänta tills du fått bekräftelse

 


Fakta
- Huvudstad: Funchal
- Befolkning: 250.000
- Religion: Romersk Katolsk, Protestant

Temperatur på Madeira nu: Click for Cape Town, South Africa Forecast  


Levada


Four Views Baia ****

 

Gör ett schyst avtryck när du är ute och reser:
- var rädd om människor du möter och deras miljö
- pruta inte för prutandes skull
- ät, shoppa och gör utflykter med lokala aktörer
- var sparsam med vatten, även på flaska
- hälsa på grannarna utanför hotellområdet
- behandla helt enkel människor du möter på resan med respekt och ansvar
Schyst Resande är ett projekt som lyfter de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen.
Läs mera på:
www.schystresande.se