Upplevelseresor för singelresenärer
Peru med Titicakasjön och
Machu Picchu
 15 dagar med Singelresor

 


Guidade upplevelseresor
www.singelresor.org

 
 

ALLA SINGELRESOR

 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD / RESEFÖRSÄKRING

 

 
 
 
 

Peru har många historiska, kulturella och arkeologiska platser och regioner att uppleva. Peru är internationellt känt för sin kulturella mångfald och gästfriheten hos folket. Denna 15-dagarstur tar dig till ett land som har välkomnat resenärer i tusentals år. Du kommer att se att det inte finns någon plats i världen som motsvarar denna unika och livfulla plats. Du kommer att utforska de kosmopolitiska städerna Lima, Cusco och Arequipa och upptäcka alla platsernas huvudattraktioner. Du kommer att uppleva den stora variationen i flora och fauna som finns bevarad i nationalparker och i Anderna. Det magnifika citadellet i Machu Picchu, templet i Koricancha och Santo Domingo i Cusco, kommer att förse dig med kultur, historia, andlighet och glimtar in i den mystiska gamla peruanska kulturen.

 

Program
Dag 1, 17/1: Avresa och ankomst i Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av vår lokala representant och transporteras med en privat buss till Jose Antonio Executive Hotel Lima. Färden tar omkring 40 minuter. Hotellet är beläget i den moderna stadsdelen Miraflores där det finns kaféer, barer och affärer i världsklass. Efter att vi har checkat in på hotellet får vi en programgenomgång samt information om restaurangutbud. 
Övernattning på: Jose Antonio Executive Hotel Lima****
Ingår: Måltider på flyget

Dag 2, 18/1: Lima (havsnivå) heldagstur i centrum
Frukost serveras från kl. 06:30. Stadsguidningen i Lima börjar klockan 09:00. Vårt första stopp sker i centrala Lima vid San Martin-torget. Torget är uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don Jose De San Martin. Därefter besöker vi Plaza Mayor (stadens största torg) där vi ser Limas katedral, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger oss en aning om varför Lima har kallats ”Kungarnas stad”. Vi lämnar Limas centrum och beger oss till Miraflores för en guidad tur till guldmuséet i Larcomar. Först äter vi lunch som serveras på en grillrestaurang i Larcomar. Därefter beger vi oss till muséet som visar upp världens största och finaste föremål i guld, silver och ädelstenar från de förcolumbianska och förperuanska kulturerna.
Övernattning på:
Jose Antonio Executive Hotel Lima****
Ingår: Frukost och lunch

 

Dag 3, 19/1: Lima - Arequipa (2 380 m ö.h.)
Vi checkar ut från hotellet och tar oss till Jorge Chavez flygplats i Lima med destination Arequipa. Flygturen tar en timme och tjugofem minuter. När vi landat tar vi oss till Hotel Sonesta Posada Del Inca.
Senare samma eftermiddag börjar vår tur omkring 14:00. Vi besöker Arequipas stortorg där Arequipas katedral är belägen. Vid katedralen vajar Vatikanens flagga och katedralen har många föremål från Vatikanen i Rom. Vi fortsätter turen och besöker Santa Catalina-klostret som är ett 20 000 kvadratmeter stort kloster färdigställt år 1580, där omkring 20 nunnor fortfarande bor i den norra delen av byggnaden. Vi besöker även Yanahuara torget där vi kan se den karaktäristiska Misti vulkanen. Turen varar i ca 4 timmar.

Övernattning på: Sonesta Posada Del Inca
Ingår: Frukost

 

Dag 4, 20/1: Arequipa – Chivay - Colca Canyon (2 300 m ö.h.)
Vi stiger upp klockan 06:00 och tillsammans med vår guide åker vi buss till staden Chivay i Colcadalen. Vi reser längs riksväg 1B upp till ca 4 800 m ö.h.
Under resan kan vi njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano (4 500 m ö.h.). Vi ser sydamerikanska lamadjur, alpackor och olika typer av fåglar. Bergstopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h. Under eftermiddagen serveras en matsäck. Senare på eftermiddagen anländer vi till Chivay.
Därefter åker vi till termalbad i Chivay och kopplar av i det terapeutiska vattnet (inträde ingår inte).  
Övernattning på:
Hotel Pozo Del Cielo i Colca***+
Ingår: Frukost och lunch

 

Dag 5, 21/1: Colca Canyon - Puno (3 860 m ö.h.)
Tidigt på morgonen åker vi buss till Mirador del Condor som är en utkikspunkt för skådning av kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt observerar vi kondorernas jakt på byte i ravinen. Vi besöker också små traditionella andinska byar där vi kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket, använde ravinens bergsväggar för jordbruksändamål.
Efter vår morgontur återvänder vi till hotellet och äter lunch (på egen bekostnad).
Efter lunch tar vi vår buss och reser 7 timmar längs riksväg 1B mot Puno. Längs vägen kan vi skåda andinska fågelarter, lamor, alpackor och vikunjor.
Vid ankomsten till Puno checkar vi in på hotellet. Puno city är beläget 3 800 m ö.h och anses vara Perus huvudstad för folklore. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket och det är från Puno som alla turer till Titicacasjön startar.  
Övernattning på:
Sonesta Posada del Inca Puno***
Ingår: Frukost

 

Dag 6, 22/1: Puno (3860 m ö.h.) - Titicakasjön 2-dagarstur – Övernattning på ön Amantani
Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Vi deponerar våra väskor på hotellet i Puno och åker vidare med en lätt ryggsäck. Tillsammans med vår guide stiger vi ombord på en båt som tar oss runt på Titicacasjön, 3 860 m ö.h., den högsta kommersiellt befarbara sjön i världen, mot ön Amantani.
Vi börjar med att besöka de flytande öarna Uros som är gjorda av vass. Där umgås vi med Uros-folket som bor på vassöarna. Vår guide berättar om Uros-folkets historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter lämnar vi Uros och åker vidare i ca 3,5 timmar mot ön Amantani. Vid ankomsten möts vi av lokala familjer som förser oss med dubbelrum för övernattning. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi och på detta sätt får de och vi gemensamt ett utbyte av besöket. När vi har installerat oss hos våra värdfamiljer promenerar vi tillsammans med vår guide långsamt upp till högsta punkten på ön, 4250 m ö h. På öns topp beundrar vi och fotograferar solnedgången. Övernattning hos lokala värdfamiljer på ön Amantani.
Ingår: Frukost på hotellet, lunch och middag äter vi tillsammans med värdfamiljen

 

Dag 7, 23/1: Ön Amantani – ön Taquile (3860 m ö.h.) - Puno
Vi äter frukost med vår värdfamilj tidigt på morgonen. Efter frukosten lämnar vi ön Amantani och åker vidare med vår båt till ön Taquile. Vid ankomsten till ön tar vi en promenad på ca. 1,5 timme för att hälsa på öns invånare. På denna fridfulla ö som domineras av terrasser på olika nivåer, beundrar vi de vackra och färgstarka textilierna och kläderna.
På ön äter vi också lunch bestående av färsk öring från sjön. Efter lunch promenerar vi ner till hamnen och stiger ombord på vår båt och återvänder omkring 17:00 tiden till Puno.
Övernattning på:
Sonesta Posada del Inca Puno***
Ingår: Frukost och lunch

 

Dag 8, 24/1: Puno - Cusco (3 300 m ö.h.)
Efter frukost checkar vi ut och reser till Cusco med buss, vilket tar omkring 9 timmar. Vi stannar och äter en lunchbuffé i en liten stad mellan Puno och Cusco och besöker olika historiska och arkeologiska platser längs vägen. Några av höjdpunkterna är Sillustaniruinerna med dess förcolumbianska Chullpagravar, den arkeologiska platsen Pucara, ruinerna i Racchi, mer kända som Gudarnas tempel, samt La Raya-passet. La Raya-passet är den högsta punkten mellan Cusco och Puno. Från denna fantastiska utsiktsplats kan vi njuta av omgivningarna.
På sen eftermiddag ankommer vi till Cusco.
Övernattning på: Casa Andina Private Collection - Cusco****+

Ingår: Frukost och lunch

 

Dag 9, 25/1: Rundtur i centrala Cusco (3 300 m ö.h.)
Förmiddagen är fri och vid 14:00 börjar vi en rundtur i Cusco. Från hotellet tar vi oss till Santo Domingo-katedralen och den angränsande men mindre katedralen Iglesia del Triunfo som var den första kristna kyrkan i Cusco. Efter att ha besökt katedralerna åker vi till Koricancha, eller Soltemplet, där vi kan skåda både nutida och forntida arkitektur. Vi fortsätter rundturen genom att köra ut från Cusco för att besöka arkeologiska platser i omgivningen. Vi besöker den imponerande fästningen Sacsayhuaman som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna på denna plats är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Efteråt passerar vi Quencos offerkammare, fästningen Puka Pukara och vattentemplet Tambo Machay. Längden på vår resa är omkring 4 1/2 timme och alla inträdesavgifter är inkluderade. Efter rundturen återvänder vi till hotellet. Middag serveras på en lokal restaurang.
Övernattning på:
Casa Andina Private Collection - Cusco****+
Ingår: Frukost och middag

 

Dag 10, 26/1: Cusco – Inkaindianernas heliga dal (2 600 m ö.h) - Cusco (3 300 m ö.h.)
Klockan 08:00 börjar vi vår utflykt till Heliga dalen och Pisac. i Pisac finns Citadellruinerna som är sammanlänkade med Inkariket och Paucatambo. Därefter äter vi en lunchbuffé på Restaurant Tunupa. Efter lunch besöker vi byn Ollantaytambo som anses vara som ett levande museum. Här lever invånarna fortfarande efter sina förfäders traditioner och lagar. Därefter åker vi ca en timme tills vi når staden Chincheros och besöker dess marknad och angränsande koloniala katedral. Efter rundturen i Chincheros återvänder vi till Cusco omkring 18:30.
Övernattning på:
Casa Andina Private Collection - Cusco****+
Ingår: Frukost och lunch

 

Dag 11, 27/1: Cusco - Aguas Calientes (2 040 m ö.h.)
Vi deponerar våra väskor på hotellet i Cusco och åker tidig på morgonen vidare med en lätt ryggsäck, först buss och sedan tåget mot Machu Picchu. Vid ankomsten till Machu Picchu tågstation tar vi oss till vårt hotell. Hotellet är beläget mitt i regnskogen i byn Aguas Calientes. Vi utforskar området och upptäcker det fascinerande men känsliga ekosystemet i Machu Picchus molnskog. Resten av eftermiddagen är fri från aktivitet.
Övernattning på:
Taypikala Hotel Machu Picchu***+
Ingår: Frukost

 

Dag 12, 28/1: Aguas Calientes - Machu Picchu (2 600 m ö.h.) – Cusco
Från Aguas Calientes tar vi bussen till den berömda inka-ruinbyn Machu Picchu som började byggas ca år 1430 e. kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham III, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den 1911. Vi börjar vårt besök med en guidad tur som tar två till tre timmar och som tar oss till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Vår guide berättar om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och "Rummet med de tre fönstren". Återstoden av dagen tillbringar vi på denna fantastiska plats och vi har även chansen att bestiga Wayna Picchu (personlig tillvalstur) eller besöka det vackra Måntemplet. Vi träffas på eftermiddagen på en anvisad plats utanför Machu Picchu och återvänder till Aguas Calientes för lunch och fritid.
På eftermiddagen tar vi tåget till Ollantaytambo och därifrån tar vi vår buss till Cusco.
Övernattning på:
Casa Andina Private Collection - Cusco****+
Ingår: Frukost och lunch

 

Dag 13, 29/1: Cusco - Lima
Vi checkar ut från vårt hotell och reser med vår buss till Cuscos flygplats med destination Jorge Chavez flygplats i Lima. Vid ankomsten till Jorge Chavez flygplats transfer till vårt hotell.
Övernattning på:
Jose Antonio Executive Hotel
Ingår: Frukost

Dag 14, 30/1: Lima
Ledig dag.
Vi rekommenderar dig att besöka den indianska marknaden som säljer hantverk och smycken med ädelstenar från alla delar av Peru.
Buss till flygplatsen i Lima dit vi anländer tre timmar före avgång för vårt flyg hem.
Ingår: Frukost

 

Dag 15, 31/1: Ankomst i Skandinavien
Ingår: Måltider på flyget


Avresedatum: 17/1 - 31/1 2016

39 950:- om du delar rum med en annan singelresenär
45 950:- om du vill bo ensam

Vad ingår i resans pris
- Flyg från Stockholm, Köpenhamn, Göteborg. Oslo på förfrågan
- Alla skatter och avgifter
- Engelsktalande guide/färdledare under hela resan

TURER:
- Arequipa-turen
- 2-dagarstur i Colca Canyon
- 2-dagarstur i Puno -Titicacasjön
- Cusco-turen
- Tur till Inkaindianernas Heliga dal
-
2-dagarstur till Machu Picchu
INRIKESFLYGRESOR:
Lima till Arequipa (flygplatsskatt ingår inte, ca. 8 USD)
Cusco till Lima (flygplatsskatt ingår inte, ca. 8 USD)
LANDTRANSPORT:
Alla transfer i privata bussar
MÅLTIDER:
13 frukostar på hotell
6 luncher
2 middagar

INGÅR INTE PÅ RESAN
- Reseförsäkring

- Dricks. På denna resa förväntas dricks men är inte ett måste.
- Inhemsk flygplatsskatt. Denna ligger på omkring 8 dollar per flyg och person
- Måltider som inte omnämns i programmet

SVÅRIGHETSGRAD
Vår resa till Peru kommer vi långsamt upp till hög höjd. Från Lima till Arequipa är ett bra sätt och Arequipa en perfekt plats för acklimatisering.
Skulle någon av resenärerna få problem med höjd har vi syretillförsel på alla destinationer och vi har avtal med lokala sjukhus och privata läkare.

Flyg med KLM eller Air France: (preliminära tider och flygbolag)
Arlanda 06.20 - 08.35 Amsterdam
Köpenhamn 10.05 - 11.35 Amsterdam
Göteborg 09.55 - 11.30 Amsterdam
Amsterdam 12.25 - 19.10 Lima

Lima 21.15 - 15.30 Amsterdam
Amsterdam 17.00 - 19.00 Stockholm
Amsterdam 20.55 - 22.20 Köpenhamn
Amsterdam 21.05 - 22.35 Göteborg

Hotel på Arlanda bokar du bäst på:
Hotels.com

Researrangör: Singelresor

Antal deltagare: Maximum 14

Vilken el-adapter behövs? Kolla här

Vaccination
Vaccination mot Hepatit A är att rekommendera. Hör med din vaccinationsläkare om du behöver något annat. Se även över ditt grundskydd, dvs. vaccination mot difteri, stelkramp och polio mfl. Mer info om vaccinationer på www.resemedicin.com/
Vid vistelse upp till en vecka i malariaområde i Peru är läkemedelsprofylax i normalfallet inte nödvändig. Skydda dig mot myggstick genom att använda myggmedel och ha heltäckande kläder där det är gott om mygg.   För resa på isolerad landsbygd i dessa områden rekommenderas Malarone®, meflokin eller doxycyklin vid längre tids vistelse på landsbygd än en vecka.
Utförlig information om Malaria och hur man bäst skyddar sig finns här: Smittskyddsinstitutet

Klimatkompensation

RESEVILLKOR
RESEGARANTI
enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.
ANMÄLNINGSAVGIFT:
2000 kr
Plusgiro till Singelresor Norden AB: 68640-2
Bankgiro till Singelresor Norden AB: 715-
5724
Anmälningsavgift betalas senast 8 dagar efter anmälan.
SLUTBETALNING:
senast 60 dagar innan avresa

AVBESTÄLLNINGSSKYDD:
Rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen, kolla att det gäller för mer än 15 000kr.
FÖRSÄKRING:
Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd / reseförsäkring från Gouda försäkringar
VISUM OCH PASS:
Pass krävs alltid. Visum krävs inte för Svenska medborgare. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
FÄRDHANDLINGAR:
Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter, pass och ev. visum stämmer och att datum på passet ej gått ut. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
VACCINATIONER:
Kontrollera alltid med vaccinations central vad som krävs.
DRICKS:
ev dricks betalas av resenären
BAGAGE:
20 kg incheckat bagage och ca 5 – 7 kg handbagage.
DELVIS UTNYTTJANDE AV ARRANGEMANG:
Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.
REKLAMATIONER:
Ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.
PERSONUPPGIFTER: Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan. Önskar du nyhetsbrev från oss så sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.
KOMPLETTA RESEVILLKOR: Singelresors resevillkor

När du har fullföljt bokningen sker följande:
Några vardagar efter din bokning får du en skriftlig bekräftelse och inbetalningskort från researrangören Singelresor.
Direkt efter att du har fått ovanstående betalar du in anmälningsavgiften, för närvarande 2000 SEK per person.

Ångrar du bokningen så går det bra att avboka utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor

Anmälan: Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka.

Resa:

Peru 15 dagar

 

  

Avresedatum*

Förnamn *
(som i passet)

Efternamn *
(som i passet)

Adress *

Postnummer *

Ort/Sted *

Telefon dagtid *

Hemtelefon *

E-postadress

Kontaktperson hemma inkl. telefonnummer

Singelresor får gärna lämna ut mitt namn och min E-postadress till mina reskamrater

JaNej
Jag vill gärna dela rum! NejJa
Jag röker?
(frågan svarar du bara om du vill dela rum)
NejJa
Jag är kvinnaman

Födelsedatum

- -

Flyg från

Jag önskar nyhetsbrev från Singelresor via
e-post:

NejJa 

Övrigt:

När alla fält är ifyllda, klicka på skicka och väntar tills du fått bekräftelse


Lima

 
Cusco


Macchu Picchu


På väg till Macchu Picchu


Sacsayhuaman


Från 2012 års Singelresa


Hos Uros folket på Titicakasjön


Hos Uros folket


Vår värd på ön Amantani


Santa Catalina-klostret


Cusco


4910 m över havet


Kondor världens största fågel


Från 2012 års Singelresa


Alpacka

Gör ett schyst avtryck när du är ute och reser:
- var rädd om människor du möter och deras miljö
- pruta inte för prutandes skull
- ät, shoppa och gör utflykter med lokala aktörer
- var sparsam med vatten, även på flaska
- hälsa på grannarna utanför hotellområdet
- behandla helt enkel människor du möter på resan med respekt och ansvar

Schyst Resande är ett projekt som lyfter de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen. Läs mera på:
www.schystresande.se